Välbesökt trivselkväll

Lars-Åke Ljungdahl, Jörgen Berlin och Otto Ljungdahl underhöll i Hantverksgården.
Lars-Åke Ljungdahl, Jörgen Berlin och Otto Ljungdahl underhöll i Hantverksgården.

HÄSTVEDA: Osbyprofilen Lars-Åke Ljungdahl besökte tillsammans med sin bror Otto och kompisen Jörgen Berlin trivselkvällen i Hantverksgården i Hästveda under onsdagen. Där bjöd den gitarrspelande trion på en blandad repertoar som uppskattades av drygt 75 åhörare i publiken.

– Det är Jörgen som är gitarrspelaren här, jag och Otto bara äger varsin gitarr, inledde Lars-Åke och satte därmed tonen för kvällen.

Det blev både irländsk och svensk musik och däremellan underfundiga anekdoter och historier i två pass med fika emellan.

Lars-Åke är en man med många strängar på sin lyra, bland annat är han ordförande i Osby Hembygdsförening och därifrån är förstås inte steget särskilt långt till Hästveda Hembygdsförening som stod som arrangör för trivselkvällen.

Föreningssamarbete

– Man kan väl säga att den här kvällen är en form av föreningssamarbete, menade Lars-Åke.

I Hästveda Hembygdsförening var man nöjd med publiktillströmningen och arrangemanget som helhet.

– Ja, det blev ju bra det här också, sade hembygdsföreningens ordförande, Kenneth Johnsson. Vi hade ju ett välbesökt evenemang i hembygdsparken också för inte så länge sedan, om tunnbinderiet och Åbuamossen. Det är kul att folk ställer upp och kommer så här!

Den som missade trivselkvällen men är nyfiken på hur det lät kan ta del av ett smakprov via denna videolänk.

Text och bild: Jeanette Thelander