Utgivet säger farväl

Pressetik och yrkesregler gäller både journalistisk  text och journalistiska bilder.
Jeanette Thelander, ansvarig utgivare och grundare av tidningen Utgivet, tackar för sig.

HÄSTVEDA: Så här alldeles i början av året vill jag ta tillfället i akt och önska alla läsare en riktigt god fortsättning. Låt oss hoppas att 2016 blir ett enastående år då vi har mycket spännande, roligt och positivt att se fram emot! Samtidigt är det också lämpligt för mig att säga farväl. Tidningen Utgivet, som i snart två år har bevakat lokala händelser och företeelser i Hästveda med omnejd kommer inte att leva vidare under 2016.

Det har varit en fantastisk resa från den allra första artikeln till i dag. Under förra året fördubblades läsekretsen och många har också uttryckt sin uppskattning över att sådant som är viktigt för oss, här i vår vardag, ute på landsbygden, har fått ta plats och kunnat delas av flera.

Ni som varit med från början vet att tidningen startade i mars 2014, men att en olycklig webbhotellkrasch tillfälligt satte stopp för den ”gamla” tidningen i början av augusti samma år. Knappt en vecka därpå återuppstod tidningen i nuvarande skepnad. Sedan dess har tidningen haft drygt 200 000 påhälsningar av närmare 21 000 unika besökare. En genomsnittlig dag numera är 500 läsare inne och läser tidningen – varje dag. Det är ett otroligt gensvar och det gör förstås att beslutet att lämna tidningen känns tungt. Utgivet fyller en viktig funktion, därom råder ingen tvekan.

Mitt beslut har alltså inget att göra med uteblivna läsare eller svalt intresse. I stället är det helt och hållet personliga skäl som gör att jag nu måste lägga Utgivet åt sidan.

Under 2016 – och flera år framåt – kommer jag att ha ett stort projekt i mitt liv som kommer att ta all min tillgängliga tid i anspråk.

Om nu någon som läser detta börjar fundera på att ta över tidningen och driva den vidare, så är denne någon varmt välkommen att höra av sig! Jag skulle hjärtans gärna vilja se tidningen leva vidare och utvecklas, för det finns tveklöst stor potential. För läsare som uppskattar oberoende journalistik blir det ett alternativ mindre, men Kristianstadsbladets nättidning finns förstås fortfarande att tillgå, liksom Frilagt Hässleholm.

Utgivet kommer att ligga kvar på denna plats i cyberrymden i åtminstone ett år, så du som läsare har fortfarande tillgång till allt arkiverat material. Även tidningens Facebooksida kommer att finnas kvar.

Ett varmt tack till er alla som under åren har läst, tipsat, tyckt och bidragit med bilder och text! Jag önskar er allt gott tills vi ses där ute i den riktiga verkligheten!bildbyline