Späckad konsthelg

HÄSTVEDA: På lördag drar den nordskånska konstrundan igång och för många är det en av höstens verkliga höjdpunkter. Det finns mycket konst att ta del av och många konstnärer att träffa i närområdet.

I Bjärnum finns sju utställare fördelade på fem platser, bland annat på Galleri Götesdotter där galleristen Gunnel Götesdotter ställer ut tillsammans med Ulla Mosegaard och Lillemor Larsson. Övriga utställare i Bjärnum är Solveig Svensson, Lars Lindberg, Kerstin Enarsson och Ingmar Rimheden.

I Hästveda visar tre utställare, Iréne Kjellander,  Gudrun Moberg, och Camilla Lagerstedt Odgaard,  upp sina verk och i Östra Göinge slår Margareta Juhlin upp portarna till Ateljé Ängeln i Hunshult medan Louise Persson ställer ut i Knislinge.

Utbudet är brett, med såväl måleri som textil, keramik, betong och skulptur. Som vanligt är det Nordskånska konstnärsgillet som arrangerar och samlingsutställningen finns i Hedbergshuset i Vinslöv.

Den nordskånska konstrundan avverkas under två helger. Förutom kommande helg alltså även 11-12 oktober. Öppettiderna hos de olika konstnärerna är 10-17 under båda utställningshelgerna. Hela programmet, nedladdningsbar karta med mera finns på NSKG:s hemsida.

Text: Jeanette Thelander