Solskensdagen 2015

solskensdagen bild

Välkommen till Hästvedas egen solskensdag!

Torsdag 14 maj mellan klockan 13 och 15 är det öppet i solcellsparken i Hästveda och personal från German Solar visar runt och svarar på frågor om solceller och solenergi.

Baka bästa solskenskakan!

Samtidigt avgörs baktävlingen om vem som lyckas göra den godaste solskenskakan, där en enväldig jury utser vinnaren. Du som vill vara med i tävlingen och vinna fina priser lämnar in din kaka till juryn mellan klockan 12.30 och 13.00, på plats i solcellsparken. Längst ner på den här sidan kan du se smakprov på vad du kan vinna.

Allt är gratis!

Givetvis är du välkommen ner till parken även om du inte vill tävla. Passa på att lära dig mer om solceller och ta en fika – kaffet bjuder vi på såklart!

Evenemanget är kostnadsfritt och sker i samarbete mellan tidningen Utgivet, German Solar och Studieförbundet Vuxenskolan.

kitchentime1
Det praktiska och snygga förklädet kan bli ditt om du tar chansen att ställa upp i tävlingen om bästa solskenskakan. Du har även möjlighet att vinna intressanta överraskningar från Nordic Sugars skånska Örtofta-fabrik.

I baktävlingen kan du bland annat vinna ett sådant här fint förkläde från KitchenTime, som valt att stödja Solskensdagen på detta sätt.

Det finns även möjlighet att vinna en tyg-bag med goda överraskningar från Nordic Sugar och Sveriges enda sockerfanordic sugar-bagenbrik i Örtofta.

 

 

 

Med landsbygden i centrum