Jullov på redaktionen

julhälsningsbild 2014
Ridande reportern Jeanette Thelander med Newton.

HÄSTVEDA: Efter att ha upplevt sin första vår, sommar och höst, tar nu Utgivet julledigt för att ladda inför sin första vinter (som lär komma julaftons kväll). Fram till 7 januari kommer det att vara betydligt lägre aktivitetsgrad än vanligt. Helt stilla står det emellertid inte. Bland annat kommer ett par längre reportage att publiceras och kanske blir det också någon rapport från redaktionen.

Men innan julen inträder och glöggdoften sprider sig vill jag förstås önska alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Lediga dagar brukar innebära att det blir mer plats för tankar och kanske kommer du på saker som borde stå i tidningen Utgivet? Tveka då inte att skicka iväg ett par rader på mejlen, red@utgivet.se.

Som läsare är du långt ifrån ensam. På Facebook är det i skrivande stund mer än 250 personer som varit inne och gillat Utgivets sida. Många passar också på att klicka i att de vill ha notifikationer i sitt nyhetsflöde när nya artiklar läggs ut, så att de är säkra på att inte missa något. På tidningen Utgivets sajt har mer än 65 000 personer gjort besök sedan starten i början av mars och nu är det ett par tusen läsare som är inne varje vecka för att hålla sig ajour med vad som hänt i bygden. Det är fortfarande långt till de etablerade mediernas siffror förstås, men för en pytteliten nykomling är det inte så illa.

En av de stora fördelarna med en nättidning är ju att den går att läsa var man än befinner sig i världen. Det superlokala perspektivet gör att det mesta av det som speglas på sidorna heller inte går att läsa någon annanstans. Så om du umgås med nära och kära som flyttat ifrån trakten, tipsa gärna om att tidningen Utgivet finns! Flera läsare som har varit i kontakt med redaktionen berättar att de i dag bor på annan ort, i vissa fall även utomlands, men att de tycker det är kul att följa nyhetsflödet från sin gamla hemmaplan.

Tack för att ni har läst under året som gått! Med önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt år 2015!

Jeanette Thelander
Ansvarig utgivare