Hemmahopp tävlar på Harabacken

Folkrace8

HÄSTVEDA: På lördag körs sommarrace på Harabacken i Hästveda. Trots att det är sommar och semestertider så har ungefär 90 förare anmält sig till Hästveda Folkrace Clubs tävling, vilket får anses godkänt.

– Denna tid på året brukar det vara svårt att fylla startfältet, som brukar vara runt 120 förare, säger arrangörsklubbens pressansvariget, Sam Claëson.

Som vanligt går första start klockan 10 och på startlinjen står bland andra hemmaklubbens duktiga juniorförare, Hannah Svensson och Joel Hult, som båda har chans att ta pallplats.

Inställd offroad-träff

Bland seniorerna är det ett par Kristianstadsförare som publiken ska hålla lite extra koll på, bland andra Johanna Nilsson som vann damklassen förra gången det begav sig och Bengt Svenson, som vann både A- och B-finalerna när han tävlade i Hästveda senast, i maj månad.

– Men bland seniorerna finns det också hemmaförare som vi väntar oss en hel del av, bland annat Michael Sörensen, Krister Berdén och Axel Blomvik, säger Sam. I damklassen hoppas vi få se endera Siv Walter, Ronja Frankel eller Martina Wahlman på pallen.

Att det är semestertider märks inte bara på startfältet i lördagens tävling. HFRC:s inplanerade offroad-träff, som skulle ha ägt rum nästa lördag, 1 augusti, har blivit inställd eftersom tilltänkta funktionärer är upptagna med semesterresor och andra uppdrag.

Text och bild (arkiv): Jeanette Thelander