Hantverksdag i Farstorp inleder aktivitetshösten

Bygdegården blir centrum för höstens aktiviteter i Farstorp. Under lördagen inleds aktivitetshösten med hantverksdag 10-14.

FARSTORP: På lördag, 24 oktober, upprepar Farstorps bygdegårdsförening succén med en hantverksdag. Det blir startskottet för höstens aktiviteter där man sprider ljus i mörkret med bland annat allsång, ost och vin.

Lokala hantverkare kommer till bygdegården under lördagen. Där ställer de ut genuina och handgjorda produkter till försäljning under hantverksdagen som pågår 10-14. Bygdegårdsföreningen finns förstås på plats och står för kaffeservering med nygräddade våfflor.

Söndag 1 november är det på nytt dags att samlas i bygdegården för allsång. Då det pågår gudstjänst 18-18.30 och därefter följer kaffepaus, har man valt att lägga allsången med start klockan 19. Förutom den populära allsången kommer man också att ägna sig åt att lösa musikkryss.

Riktigt fredagsmys blir det fredag 20 november. Med start klockan 19 inleds ostprovning ledd av Tom Persson från Ohlssons Ost i Kristianstad, som även har med sig några olika viner som passar till. Kvällen tar emellertid inte slut med det. Efter ost- och vinprovningen serveras Janssons frestelse och därefter hinner man också med lite mer allsång.

Till ost- och vinprovningen måste man förhandsanmäla sig och även betala en slant, kontaktuppgifter finns på bygdegårdsföreningens hemsida, som just nu är under uppbyggnad.

Text och bild: Jeanette Thelander