Fjärde boken med Farstorpsbilder släpps

Lars Lindberg och Bertil Nilsson finns på plats under lördagens boksläpp av Farstorpsbilder 4.
Lars Lindberg och Bertil Nilsson finns på plats under lördagens boksläpp av Farstorpsbilder 4.

FARSTORP: I morgon, lördag är det dags för traditionsenligt boksläpp i församlingshemmet i Farstorp. Turen har nu kommit till Farstorpsbilder 4 och som vanligt står Lars Lindberg som utgivare. Klockan 13 öppnas portarna och det lär bli rusning efter böckerna, som sprids över hela världen.

– Många köper boken och ger bort till barn och barnbarn, vänner och bekanta, säger Lars. Det är roligt att böckerna är uppskattade!

Konstnären Lars Lindberg är – föga överraskande – mest intresserad av bilderna. Men i årets bok finns det med mer text än tidigare år. Framför allt är det Norra Skåne-profilen Bertil Nilsson som har bidragit med en hel del texter, men skribenterna är flera och några dyker upp för första gången i detta boksammanhang, såsom Billy Bengtsson och Marianne Thorsted.

– Men bilderna är fortsatt viktiga, poängterar Bertil.

Det är engagemanget för bygden som driver bokmakarna, inte någon hög timpeng. Det är ett drygt jobb att först samla in alla bilder, sedan försöka sortera dem och eventuellt hitta personer som kan berätta mer om bilderna. Utan en samling givmilda mecenater i form av sponsorer hade det inte blivit några böcker alls.f-bilder4

– Det finns gott om bilder här i bygden, men folk tänker inte alltid på att plocka fram dem, säger Lars. Men nu börjar man höra av sig och vi har fått in så mycket material här att vi redan har bestämt oss för att göra ytterligare en bok.

På morgondagens boksläpp bjuder författarna förutom på specialpris på böckerna, också på kaffe och hembakat. Boksläppet pågår fram till klockan 16 på eftermiddagen.

Text och bild: Jeanette Thelander