Firar efterlängtat köp med rejäl oktoberfest

Tonny Christensen är numera lycklig ägare till sin egen affärslokal. Snart blir det stor fest för att fira köpet.
Tonny Christensen är numera lycklig ägare till sin egen affärslokal. Snart blir det stor fest för att fira köpet.

HÄSTVEDA: Det har tagit sin rundliga tid, men till sist lyckades Tonny Christensen på Christensens Bygg och Foder övertala kommunägda Hibab att sälja lokalen på Lunnvägen till honom. Köpekontraktet började gälla 1 oktober och Tonny är förstås både glad och full av framtidsplaner.

– Det är klart att det känns skönt, jag har velat köpa lokalen länge, men tidigare har det varit motigt, säger Tonny. Men nu har allt gått i lås och jag tycker att det slutade bra.

Tidigare har han varit bunden av ett långtidskontrakt med rejält tilltagen hyra. Nu när han själv äger lokalen minskar de fasta kostnaderna, trots ett nytt lån. Det gör att Tonny ser framtiden an med stor tillförsikt.

Utökar butiken

– Det finns en hel del här som vi skulle vilja göra, men det får komma efterhand. Vi behöver bygga ut en del och här finns plats, eftersom det ingick en del mark. Bland det första vi kommer att göra är att utöka bygg en del, med lite mer virke. Vi säljer ju mycket plåt till exempel och folk ska inte behöva åka någon annanstans för att de behöver ett par reglar också.

För att fira att fastigheten nu är i egen ägo, bjuder Tonny och kompani in till en riktig oktoberfest 31 oktober. Man bjuder både leverantörer och kunder på en festkväll med dans och underhållning i Hantverksgården, ett stenkast från den egna lokalen.

– Det känns kul detta och vi vill gärna fira på något sätt, så då bestämde vi oss för att ställa till med en riktig fest, skrattar Tonny.

Text och bild: Jeanette Thelander (Artikeln uppdaterad 2015-10-28)