Farstorpsbilder 4 redo för boktryckeriet

Lars Lindberg och Bertil Nilsson hade fullt upp under boksläppet förra året. Det lär knappast bli mindre rusning i år.
Lars Lindberg och Bertil Nilsson hade fullt upp under boksläppet förra året. Det lär knappast bli mindre rusning i år.

FARSTORP: Kommande vecka matas Farstorpsbilder 4 in i tryckpressarna. Det färdiga resultatet kommer att presenteras på boksläppet som äger rum 12 december. Som vanligt är det Lars Lindberg som är spindeln i nätet bakom boken och som ger ut den. Men i år blir den lite annorlunda än tidigare.

Till sin hjälp hade Lars redan förra året jounalistprofilen Bertil Nilsson och hans minnesgode bror, Lennart Nilsson, som besitter en imponerande sakkunskap om det mesta som förevarit i Farstorpstrakten.

– Han har ett otroligt minne och är i dag tveklöst den person som vet och kan mest om Farstorps församling, det vågar jag säga om min egen bror, säger Bertil.

Fler berättelser

I år har bröderna Nilsson varit inkopplade i processen från början och det innebär att det blir massor av bilder, precis som tidigare, men att det också blir matigare texter och mer omfattande fakta.

– Ja, det blir fler berättelser än i de andra, mer ”stories” och även en del gästskribenter, bekräftar Bertil. Men fortfarande en stor mängd bilder i boken – såväl gamla som nyare och nytagna!

Som vanligt finns material från de flesta av socknens 24 olika byar. Platsen för boksläppet 12 december är Farstorps församlingshem och man slår upp dörrarna klockan 13.

Text och bild: Jeanette Thelander