Arga snickaren gillade Hästveda-engagemang

arga snickaren hus o hem
Per ”Pirre” Starrin och Marcus ”Mackan” Nyhlen från ”Nya arga snickaren” besökte Hästveda-montern på Hus & Hem-mässan i Kristianstad.

HÄSTVEDA/KRISTIANSTAD: Efter förra helgens medverkan på bomässan Hus & Hem i Kristianstad, har Hästvedas Intresseförening summerat intrycken. Hundratals personer besökte montern, bland dem ”Nya arga snickaren” Per ”Pirre” Starrin och hans vapendragare Marcus ”Mackan” Nyhlen.

– De tyckte att Hästveda lät spännande och de gillade engagemanget för byn, berättar Kenneth Palmgren som stod i montern vid tillfället.

Det var de inte ensamma om att göra. Under mässan kunde intresseföreningen dela ut cirka 400 av de specialgjorda korten för projektet ”Bo i Hästveda” med kontaktuppgifter och annan information.

Förmedlar kontakter

– Det händer ju ingenting direkt, säger Alf Månsson, ordförande i Hästvedas Intresseförening. Men vi hoppas på att få in en del intresseanmälningar inom några veckor, folk brukar vilja fundera lite.

Conny Runeke i Hästvedas Intresseförening delade ut många kort under Hus & Hem-mässan i Kristianstad.
Conny Runeke i Hästvedas Intresseförening delade ut många kort under mässan.

Det intresseföreningen gör är att ta hand om alla intresseanmälningar om boende i Hästveda och sedan förmedla kontakt mellan de intresserade och byggare som visar intresse för att bygga i byn. Kontakter och nätverkande är förstås A och O i den processen.

– Under mässan i Kristianstad fick vi bland annat kontakt med en byggare i Sölvesborg som var intresserad av att bygga marklägenheter. Därifrån är det ju långt till en eventuell byggstart, men vi får se om det kan resultera i något, säger Alf.

Text: Jeanette Thelander
Bild: Kenneth Palmgren, Alf Månsson